معرفی ۳ تا از سخت ترین قطعه های ویولن تاریخ!

سخت ترین قطعه های ویولن

معمولاً ویولن را دشوارترین ساز برای نواختن می‌دانند. حالا فرض کنید که بخواهید با همین ساز سخت، پیچیده‌ترین قطعات موسیقی را نیز اجرا کنید؛ چنین کاری بدون شک نیازمند مهارت بسیار بالا و تسلط کامل است.
در این نوشته از وبلاگ ندابلاگ، می‌خواهیم سه قطعه از سخت‌ترین قطعات ویولن که تا به حال ساخته شده‌اند را به شما معرفی کنیم. اگر شما هم ویولن می‌نوازید، مطمئناً اجرای این قطعات برایتان چالش‌برانگیز خواهد بود؛ البته این چالش می‌تواند برای یک نوازنده مشتاق و باانگیزه، بسیار لذت‌بخش هم باشد!

سخت ترین قطعه های ویولن دنیا

کاپریس شماره ۲۴ اثر نیکولو پاگانینی (Caprice No. 24 by Niccolo Paganini)

نیکولو پاگانینی، موسیقیدان و نوازنده‌ی ایتالیایی، در زمینه نواختن ویولن، ویولا و گیتار تبحر داشت. او در ۲۷ اکتبر ۱۷۸۲ در شهر بندری جنوا و در خانواده‌ای کم‌بضاعت متولد شد. در آن دوران، ویولن سازی نسبتاً ارزان بود و به همین دلیل پاگانینی توانست از ۷ سالگی یادگیری این ساز را زیر نظر پدرش آغاز کند. البته دو سال پیش از آن، او نواختن ماندولین را شروع کرده بود.
پدر پاگانینی در آموزش ویولن به پسرش بسیار سخت‌گیر عمل می‌کرد و اگر احساس می‌کرد او کم‌کاری کرده، ساعت‌ها او را از خوردن غذا محروم می‌کرد. این نوازنده در ادامه، نخستین اجرای عمومی خود را در ۱۲ سالگی برگزار کرد و در سن ۱۳ سالگی نیز اولین قطعه مهمش به نام “لا کارمانیولا” را خلق کرد.
همه قطعات پاگانینی با وجود ظرافت و زیبایی، از نظر سطح فنی بسیار چالش‌برانگیز هستند. مشهورترین و سخت‌ترین اثر او “کاپریس شماره ۲۴” است. این قطعه به دلیل سرعت زیاد، آرپژ‌های گسترده و اجرای سریع تکنیک اسپیکاتو، از دشوارترین آثار برای نوازندگان به شمار می‌رود.

Les caquets اثر جوزف بولونی

جوزف بولونی در روز ۲۵ دسامبر سال ۱۷۴۵ در جزیره گودالوپ چشم به جهان گشود. او نخستین آهنگساز بزرگ با تبار آفریقایی در سبک موسیقی کلاسیک به شمار می‌رود. علاوه بر این، او در شمشیربازی نیز مهارت داشت و از چهره‌های نامدار دربار پادشاهان فرانسه، لویی پانزدهم و لویی شانزدهم بود.

یکی از برجسته‌ترین ساخته‌های او قطعه‌ای به نام “Les caquets” است. این قطعه از دشوارترین آثار نوشته‌شده برای ویولن شناخته می‌شود. برای نواختن این قطعه، نوازنده باید بتواند با چابکی بسیار بین سیم‌های ویولن در حالت‌های دشوار جابه‌جا شود و همچنین نت‌های کوتاه و سریع (استکاتو) را با سرعت و دقت بالا اجرا کند.

سونات ویولن شماره ۹ لودویگ فان بتهوون (Violin Sonata No. 9 by Ludwig van Beethoven)

بتهوون از بزرگ‌ترین آهنگسازان اروپا به شمار می‌رود که در طول زندگی هنری خود، کارهای فراوانی مانند ۹ سمفونی، ۵ کنسرتوی پیانو، یک کنسرتوی ویولن، ۳۲ سونات پیانو و ۱۶ کوارتت زهی از خود به جای گذاشت. یکی از کارهای او سونات ویولن شماره ۹ است که در میان دشوارترین قطعه‌های ویولن در جهان شناخته می‌شود. کروتزر، که از نوازندگان نامدار سده نوزدهم بود، آن‌قدر از سختی این قطعه متعجب شد که از نواختن آن خودداری کرد! اجرای این ساخته بتهوون به انگشتانی پرتوان و بی‌وقفه نیاز دارد. این قطعه در مقایسه با یک سونات معمولی مدت زمان بسیار بیشتری دارد و سه موومان آن در مجموع بیش از ۴۰ دقیقه به طول می‌انجامد.

اگه حال کردی این پست رو با دوستات به اشتراک بذار:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *