️️سلام به دوستان عزیزم️️
️️آموزش مسقطی شیرازی زعفرانی️
دسر ایرانی وسنتی ( استان فارس)
با فرزانه پناهی
مواد لازم مسقطی شیرازی
آب ۵ پیمانه ( سرد) نشاسته گل ۱ پیمانه و شکر ۲ پیمانه و۱/۲ پپمانه وجوهر لیمو۱/۲ قاشق چایخوری وزعفران ۲ قاشق سوپخوری
وخلال بادام ۴ قاشق سوپخوری وهل ۶ تا ۸ عددو گلاب۱/۲ پیمانه وروغن مایع یا کره ۱۰۰
طرز تهیه مقسطی شیرازی
️️با فرزانه پناهی️️
مسقطی خوب شیشه ای وبافت نرم وکشدار باشه شکررا با آب ودر تابه ریخته کمی خیس بخورد وکمی شکر را حل کرده بعد روی حرارت کم میگذارم ودیگه زیاد احتیاج نیست هم بخوره وکمی جوش بزنه شکر کاملا حل شود وبعدنشاسته را هم در ظرفی با آب خیس کرده واز صافی رد کرده وبه مواد شکر اضافه کرده ومرتب شروع میکنیم به هم زدن وحرارت کم وگرنه هم ته میگیره هم زودغلیظ میشه واز زمانی که جوش آمد یک ساعت زمان میبره ومقدار آب را هم کم نکنید وگرنه نشاسته خام می مونه واصلا خوشمزه نمیشه بعد کم کم روغن مایع را اضافه کرده که جذب نشاسته شود نیم ساعت زمان میبره
بجای روغن مایع کره هم میشه ریخت ولی رنگ آن کدر میشه پس بهتره روغن مایع بریزیدوبعد زعفران را ریخته تا جایی که رنگ دلخواه را بدهدوجوهر لیمو را هم با دوقاشق آب جوش حل کرده بعد اضافه کرده نکته اگرجوهر لیمو را بیشتر بریزیدطعم ترشی میگیره واگر کم بریزیم حالت شکرکی میشودومرتب هم زده وگلاب وعرق هل رااضافه کرده ودوباره هم زده حدود یک ربع بعد خاموش کرده وخلال بادام را میریزیم وهم زده وخاموش کرده
وقالبی که لبه داشته باشد حتما با روغن مایع چرب کرده دیواره ولبه رابعد مسقطی را ریخته وبا تکان دادن صاف کرده ورویش پسته پاشیده ودر دمای محیط گذاشتهحدود ۳ تا ۴ ساعت زمان میبرد تا ببندد برای من حدود ۱/۵ساعت زمان برد بسته شدوبعد برش داده ولی مرتب چاقو را بعد از هر برش داخل آب جوش زده وپاک کرده ودوباره برش زده ودر ظرف سرو می چینیم
نکته اگر مسقطی کاسه ای میخواید آبش را بیشتر کرده وشل تر برمیداریم
نوش جونتون فرزانه پناهی
فال خودت رو ببین
کلیک کن تا ببینیش
