معنی ضرب المثل ” گوش شیطون کر “

ضرب المثل گوش شیطون کر

همه چیز درباره مفهوم ضرب المثل “گوش شیطون کر”

این ضرب المثل در موقعیتی به کار می‌رود که ما می‌خواهیم درباره یک خبر یا موضوع خیلی خوب و خوشایند، با کسی صحبت کنیم. در واقع وقتی چیزی آنقدر خوب است که دوست داریم با دیگران در میان بگذاریم.

دلیل استفاده از این عبارت چیست؟
در باورهای قدیمی، شیطان همیشه سعی می‌کند با وسوسه کردن مردم، آن‌ها را از کارهای خوب دور کند. اما وقتی انسان‌ها خبرهای خوب و شادی‌بخش را برای هم تعریف می‌کنند، این کار آنقدر پسندیده و زیباست که شیطان نمی‌تواند آن را بشنود. در واقع این کار آنقدر نیکوست که گویی گوش‌های شیطان در برابر آن ناشنوا می‌شود و نمی‌تواند آن را تحمل کند.

مثلاً وقتی می‌گوییم: “گوش شیطون کر، من در امتحان قبول شدم!” یعنی این خبر آنقدر خوب است که دوست دارم آن را فریاد بزنم و شیطان هم نباید آن را بشنود.

این ضرب المثل نشان‌دهنده این است که انسان‌ها برای شادی‌ها و موفقیت‌های خود ارزش زیادی قائل هستند و دوست دارند آن‌ها را با دیگران تقسیم کنند.

ضرب المثل گوش شیطون کر

در این بخش، به بررسی معنای این ضرب‌المثل شناخته‌شده ایرانی می‌پردازیم. امیدواریم مطالب برایتان مفید و جذاب باشد.

ضرب المثل گوش شیطون کر کنایه از چیست؟

۱- یعنی نباید اجازه داد شیطان و افراد بدخواه، از این خبر خوش مطلع شوند و برایش مانع ایجاد کنند.

۲- معمولاً وقتی می‌خواهند از یک رویداد خوب که اتفاق افتاده یا در شرف وقوع است صحبت کنند، از عبارت “گوش شیطان کر، چشم شیطان کور” استفاده می‌کنند. این عبارت تقریباً همان مفهومی را می‌رساند که در ضرب‌المثل “بزنم به تخته، چشم بد دور” وجود دارد. در حقیقت، با گفتن این جمله، افراد آرزو می‌کنند که شادی‌شان پایدار بماند و هرگونه بدی و پلیدی از آنان دور شود.

۳- برای نمونه، ممکن است دوستتان با دیدن شما که بسیار شاد و پرانرژی هستید، بگوید: گوش شیطان کر! امروز خیلی حال‌واحوال خوبی داری! اتفاق خاصی افتاده؟

توضیح ضرب المثل

گاهی اوقات افرادی هستند که با دیدن شادی و موفقیت دیگران، ناراحت می‌شوند و حتی ممکن است بخواهند آن را از بین ببرند. به این حالت معمولاً “چشم زخم” می‌گویند. به همین دلیل، پیشنهاد می‌شود تا حد امکان از نمایش دادن و زیاد تعریف کردن از موفقیت‌ها و خوشی‌های خود در برابر دیگران خودداری کنید.

در دستورات دینی، برای محافظت از شر شیطان، چه از نوع جن و چه از نوع انسان، توصیه شده است که سوره‌های ناس و فلق زیاد خوانده شوند. زیرا محتوای این سوره‌ها، پناه بردن به خدا از شر تمام بدی‌ها و موجودات شرور است. همچنین تلاوت و همراه داشتن آیة الکرسی و آیه “وَ إِنْ يَكَادُ” نیز اثرگذار دانسته شده است.

به همین دلیل، این ضرب‌المثل از گذشته رواج دارد و اشاره به این موضوع دارد که گاهی اوقات باید مانند طلب دوری از شر شیطان و پلیدی‌ها عمل کرد، تا مبادا مانع رسیدن به خوشی‌ها و موفقیت‌ها شوند.

اختصاصی-ندابلاگ
ضرب المثل با شیطان 😈

×

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

اگه حال کردی این پست رو با دوستات به اشتراک بذار:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *