بیوگرافی و زندگینامه طناز طباطبایی

طناز طباطبایی

بیوگرافی طناز طباطبایی

طناز طباطبایی، بازیگر شناخته‌شده سینما و تلویزیون، کار خود را از سال ۱۳۷۹ آغاز کرد. او پس از چند سال، پا به عرصه تئاتر گذاشت و در این زمینه نیز فعالیت کرد و توانست تجربه‌های تازه‌ای به دست آورد. خودش اعتراف کرده که بازی در تئاتر فرصت یادگیری بیشتر و مواجهه با موقعیت‌های گوناگون را برایش فراهم می‌کرد، اما به دلیل علاقه عمیق‌تری که به سینما داشت، در نهایت تمرکز خود را روی سینما گذاشت و این علاقه را به شکل جدی‌تری پیگیری کرد.

پس از پانزده سال حضور مستمر در سینما، در سال ۱۳۹۸ و در سن ۳۶ سالگی، اولین سیمرغ بلورین خود را در بخش بهترین بازیگر نقش مکمل زن دریافت کرد و ثمره زحماتش را دید. همچنین او با بازی در فیلم «بی‌رویا» (محصول سال ۱۴۰۰) موفق شد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن را از جشنواره فیلم فجر کسب کند. علاوه بر این، طناز طباطبایی در آثاری مانند «صداها»، «رخ دیوانه» و «خشم و هیاهو» نیز ایفای نقش کرده و چندین بار نامزد دریافت سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر شده است.

منوی دسترسی سریع

**خلاصه‌ای از سرگذشت**
**درباره زندگی**
**صفحات مجازی**
**فعالیت‌های هنری**
**آثار سینمایی**
**تقدیرها و موفقیت‌ها**
**ویژگی‌های شخصیتی**
**حواشی و رویدادها**
**گفت‌وگوها**

طناز طباطبایی

خلاصه زندگینامه

نام: طناز طباطبایی قمی
تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۶۲ (۴۱ سال)
زادگاه: تهران، ایران
ملیت: ایرانی
مدرک تحصیلی: کارشناسی کارگردانی تئاتر
دانشگاه: دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکزی
شغل: بازیگر
حوزه فعالیت: سینما، تلویزیون و تئاتر
سال‌های فعالیت: از سال ۱۳۷۹ تا امروز

زندگینامه

زندگی شخصی:

طناز طباطبایی در بیستم اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۶۲ در تهران، محله نیاوران، در یک خانواده چهارنفره به دنیا آمد. پدر او بازرگان فرش است و همچنان به این کار ادامه می‌دهد. گفته می‌شود پدرش در زمینه موسیقی نیز فعالیت داشته است. طناز طباطبایی علاوه بر بازیگری، تا حدی هم به دلیل شغل پدرش، به کارهای بازرگانی می‌پردازد.

مادر او در گذشته معلم بود و اکنون بازنشسته شده است. طناز به مادرش علاقه‌ی فراوانی دارد و احساس مسئولیت زیادی نسبت به او می‌کند. او همچنین یک خواهر به نام لیلا طباطبایی دارد. لیلا در رشته مترجمی زبان تحصیل کرده و علاوه بر آن، دارای مدرک دکترای روانشناسی نیز هست. طناز با خواهرش رابطه‌ای بسیار صمیمی و نزدیک دارد و این دوستی عمیق میان آنها به وضوح دیده می‌شود.

تحصیلات:

طناز طباطبایی تحصیلات دانشگاهی خود را در دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران انجام داده و در رشته کارگردانی تئاتر ادامه تحصیل داده است. او توانست مدرک کارشناسی خود را در این رشته از همان دانشگاه دریافت کند.
اگر بخواهیم جزئیات بیشتری از دوران تحصیل او بیان کنیم، باید گفت که وی در سال ۱۳۸۱ وارد دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد تهران شد. از جمله استادان او در این دوره می‌توان به مرحوم حمید سمندریان، کیومرث مرادی، احمد دامود، فرهاد ناظرزاده کرمانی و دیگران اشاره کرد.

طناز طباطبایی در شبکه های اجتماعی

اینستاگرام:

tannaz.tabatabaei.official@

زندگی هنری

طناز طباطبایی در یاغی

ورود به عرصه بازیگری:

طناز طباطبایی در سال ۱۳۷۹ و در ۱۷ سالگی، تصمیم گرفت بازیگری را به صورت جدی دنبال کند. او در کلاس‌های آزاد بازیگری هیوا نام‌نویسی کرد و به یادگیری اصول و فنون بازیگری پرداخت. تنها یک ماه پس از شروع این کلاس‌ها، برای بازی در مجموعهٔ «ذبیح» انتخاب شد.

چند ماه بعد از آغاز آموزش، فرصت خوبی برایش پیش آمد تا در فضایی حرفه‌ای، آنچه آموخته بود را در مقابل دوربین به نمایش بگذارد. با این حال، خودش دربارهٔ آن روزها می‌گوید که در آن زمان هیچ تجربهٔ عملی در بازیگری نداشته است.

بعدها، طناز طباطبایی برای ایفای نقش در سریال «جوانی» انتخاب شد. این مجموعه را سعید سلطانی کارگردانی، احمد بهبهانی نویسندگی و اسماعیل عفیفه تهیه‌کنندگی کرده بود. او در این سریال، نقش «افسانه سرمد» را بازی کرد.

با حضور در این پروژه، او توانست برای نخستین بار، همکاری با هنرمندان بزرگی مانند محمدعلی کشاورز، ثریا قاسمی و سیما تیرانداز را تجربه کند و اولین درس‌های عملی بازیگری را در کنار چنین استادانی بیاموزد.

شهرت:

طناز طباطبایی برای اولین بار در سال ۱۳۸۳ و در سن ۲۱ سالگی با بازی در فیلم اجتماعی “دیشب باباتو دیدم آیدا” به کارگردانی رسول صدر عاملی شناخته شد. این فیلم اولین تجربه سینمایی او بود و با استقبال بسیار خوبی روبرو شد.
او در این فیلم با بازیگرانی مانند صوفی کیانی، شراره دولت‌آبادی و شاهرخ فروتنیان همکاری کرد و توانست توجه طرفداران سینما را به خود جلب کند.

اگرچه بازی در فیلم “دیشب باباتو دیدم آیدا” برای طناز طباطبایی موفقیت بزرگی محسوب می‌شد، اما نقش او در سریال “میوه ممنوعه” بود که باعث شد به شهرت بیشتری برسد.
او در سال ۱۳۸۵ در این مجموعه تلویزیونی به کارگردانی حسن فتحی، در نقش غزاله فتوحی ظاهر شد و alongside بازیگران مطرحی مانند علی نصیریان، هانیه توسلی، گوهر خیراندیش و امیر جعفری ایفای نقش کرد.

طناز طباطبایی در سال ۱۳۹۱ در فصل سوم مجموعه “قلب یخی” و در سال ۱۳۹۲ در سریال “شاهگوش” بازی کرد. حضور در این دو مجموعه نمایش خانگی، محبوبیت او را افزایش داد و بر شهرتش افزود.
او در فیلم “شاهگوش” شخصیت گندم شجاعت را بازی کرد و با هنرمندانی مانند فرهاد اصلانی، مرجانه گلچین، حمیدرضا آذرنگ، احمد مهرانفر و شهرام حقیقت‌دوست همکاری نمود. این همکاری نتیجه‌ای درخشان داشت و باعث شد طناز طباطبایی در عرصه بازیگری بیش از پیش بدرخشد.

بی رویا:

فیلم «بی‌رویا» به کارگردانی و نویسندگی آرین وزیردفتری ساخته شده و تهیه‌کنندگی آن را نیز سعید سعدی و هومن سیدی بر عهده داشته‌اند. این فیلم که در سال ۱۴۰۰ تولید شده، یکی از آثار سینمایی با بازی طناز طباطبایی، صابر ابر و شادی کرم رودی در نقش‌های اصلی است.

داستان فیلم درباره یک زوج جوان است که قصد ترک ایران و مهاجرت را دارند. در این مسیر، اتفاقاتی غیرمنتظره برایشان رخ می‌دهد و فیلم به روایت این رخدادها می‌پردازد. این اثر برای نخستین بار در چهلمین جشنواره فیلم فجر به نمایش عمومی درآمد.

طناز طباطبایی برای بازی در این فیلم، توانست سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن را در چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر دریافت کند.

هیس! دخترها فریاد نمی‌زنند:

طناز طباطبایی در فیلم “هیس دخترها فریاد نمی‌زنند” به کارگردانی پوران درخشنده، نقش شیرین نعیمی را ایفا کرده است. او در این فیلم در کنار بازیگران مطرحی مانند شهاب حسینی، مریلا زارعی و بابک حمیدیان ظاهر شد و عملکرد قابل قبولی از خود نشان داد.
او در یک گفت‌وگو درباره بازی در این فیلم گفته که در سال ۱۳۹۱ تصور می‌کرد به خاطر بازی در این اثر، حداقل نامزد دریافت جایزه بهترین بازیگر نقش اول زن در جشنواره فجر خواهد شد، اما حتی به عنوان نامزد هم انتخاب نشد. این اتفاق برایش کمی ناامیدکننده بود، چون نامزدی در آن جشنواره می‌توانست مسیرش را هموارتر کند یا به او انگیزه بیشتری بدهد.
بازی در این فیلم از نخستین تجربه‌های سینمایی او بود و اگر در آن موفقیت کسب می‌کرد، بدون شک ادامه راه برایش آسان‌تر می‌شد.
بازی طناز طباطبایی در این فیلم چنان طبیعی و تأثیرگذار است که اگر فیلم را ببینید، بدون شک تحت تأثیر قرار می‌گیرید و داستان آن را فراموش نخواهید کرد. جالب است بدانید یکی از نشریات معتبر آمریکایی نیز از این فیلم تمجید کرده است.

شنای پروانه:

فیلم سینمایی “شنای پروانه” به کارگردانی محمد کارت ساخته شده و بازیگرانی چون جواد عزتی، طناز طباطبایی، امیر آقایی، علی شادمان، مه لقا باقری، مهدی حسینی نیا، ایمان صفا و ناهید مسلمی در آن ایفای نقش کرده‌اند.
در این فیلم، طناز طباطبایی در نقش پروانه ظاهر شده است؛ او همسر هاشم و همچنین زن برادر او به نام حجت است. ماجرای فیلم حول زندگی این زن می‌چرخد که ویدئویی از شنای او در فضای مجازی منتشر می‌شود و همین موضوع منجر به کشته شدنش به دست همسرش می‌گردد. پس از این حادثه، برادر شوهر پروانه به همراه پدرش نزد پدر پروانه می‌روند تا رضایت او را جلب کنند. برای گرفتن رضایت، مجبور به انجام کارهایی می‌شوند و فیلم به بیان جزئیات این رویدادها می‌پردازد.
این فیلم نخستین بار در بهمن‌ماه سال ۱۳۹۸ اکران شد. “شنای پروانه” در دو بخش سودای سیمرغ و نگاه نو در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر حضور داشت و در مجموع نامزد دریافت ۱۴ جایزه شد. از این تعداد، موفق به کسب ۶ جایزه گردید که از جمله آن‌ها می‌توان به بهترین بازیگر نقش مکمل مرد، بهترین بازیگر نقش مکمل زن (برای طناز طباطبایی) و بهترین تدوین اشاره کرد.

ویلایی ها:

فیلم سینمایی «ویلایی‌ها» به کارگردانی منیر قیدی و تهیه‌کنندگی سعید ملکان، در سال ۱۳۹۵ ساخته شد. در این فیلم، طناز طباطبایی به همراه بازیگرانی چون پریناز ایزدیار، آناهیتا افشار، گیتی قاسمی، علی شادمان، صابر ابر و ثریا قاسمی ایفای نقش کرده‌اند و گروه اصلی بازیگران را تشکیل می‌دهند. این اثر برای اولین بار در سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد و موفق شد در هشت رشته نامزد دریافت جایزه شود و سه جایزه نیز کسب کند. علاوه بر این، فیلم در جشنواره‌های داخلی و بین‌المللی مختلفی حضور یافت و افتخارات بسیاری به دست آورد. سرانجام «ویلایی‌ها» در روز بیستم اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۶ در سینماهای سراسر کشور اکران عمومی شد.

طناز طباطبایی در این فیلم، نقش سیما را بازی می‌کند؛ زنی که همسرش در جبهه به سر می‌برد. سیما برای بردن فرزندانش از خانه مادر شوهر و مهاجرت به خارج از کشور، به یک ویلا می‌رود، اما در این میان رویدادهایی پیش می‌آید که داستان فیلم حول آن‌ها می‌گردد. موضوع اصلی این اثر درباره دفاع مقدس است. برخلاف بسیاری از فیلم‌های هم‌ژانر، این فیلم تنها به دلاوری‌های مردان در طول هشت سال مقاومت نمی‌پردازد، بلکه نقش زنان و همسران رزمندگان را نیز در این دوره تاریخی به نمایش می‌گذارد.

خشم و هیاهو:

طناز طباطبایی در فیلم “خشم و هیاهو” ایفای نقش کرده است. این فیلم را هومن سیدی کارگردانی و نویسندگی کرده و سعید سعدی نیز تهیه‌کننده آن بوده است. او در این اثر با بازیگران مطرحی مانند نوید محمدزاده، سعید چنگیزیان، بهناز جعفری، رضا بهبودی، رعنا آزادی‌ور و بهزاد عمرانی هم‌بازی شده است.

این فیلم که در سال ۱۳۹۴ ساخته شده، در سی‌وچهارمین دوره جشنواره فیلم فجر توانست جایزه بهترین فیلمبرداری را کسب کند. همچنین هومن سیدی، کارگردان فیلم، جایزه ویژه هیئت داوران را برای کارگردانی این اثر دریافت کرد.

داستان “خشم و هیاهو” بسیار پیچیده و جنایی است و بیننده را به فکر فرو می‌برد. طناز طباطبایی در این فیلم، نقش شخصیتی به نام حنا سرافراز را بازی می‌کند.

یاغی:

«یاغی» یک مجموعه نمایش خانگی ایرانی با درون‌مایه اجتماعی و درام است که کارگردانی آن را محمد کارت بر عهده داشته. این مجموعه با استقبال چشمگیر منتقدان و بینندگان روبرو شد. «یاغی» که در سال ۱۴۰۱ در ۲۰ قسمت پخش شد، داستان زندگی پرفراز و نشیب یک جوان از طبقه محروم و کارگر را روایت می‌کند که با دشواری‌های زیادی دست و پنجه نرم می‌کند و در راه رسیدن به آرزوهایش بارها زمین می‌خورد.

در میان بازیگران اصلی این مجموعه می‌توان به چهره‌هایی مانند پارسا پیروزفر، علی شادمان، طناز طباطبایی، امیر جعفری، نیکی کریمی، فرهاد اصلانی، مهدی حسینی‌نیا، آبان عسکری، مه لقا باقری، عباس جمشیدی‌فر، جواد خواجوی و الیکا ناصری اشاره کرد. طناز طباطبایی در این مجموعه، نقش شخصیتی به نام «طلا» را ایفا می‌کند. همچنین این سریال در مراسم جشن حافظ، نامزد دریافت جایزه بهترین سریال تولید شده برای تلویزیون و پلتفرم‌های پخش آنلاین شده است.

فیلم شناسی

سینما:

مجموعه سینمایی های طناز طباطبایی
سال نام فیلم نقش کارگردان
۱۳۸۳ دیشب باباتو دیدم آیدا طناز رسول صدرعاملی
۱۳۸۵ چهارانگشتی مرجان سعید سهیلی
۱۳۸۶ دماغ پگاه فرزاد مؤتمن
جعبه موسیقی خانم سعادتی فرزاد مؤتمن
شب زده مریم فرزاد مؤتمن
۱۳۸۷ میزاک ستاره حسینعلی لیالستانی
پسر تهرانی لیلی بیدل کاظم راست‌گفتار
صداها نگار فرزاد مؤتمن
شیرین طناز طباطبایی عباس کیارستمی
۱۳۸۸ طهران تهران نیلوفر مهدی کرم پور
۱۳۸۹ مرهم مریم علیرضا داودنژاد
سرسپرده گندم بهمن گودرزی
پریناز حکیمه بهرام بهرامیان
گزارش یک جشن طناز طباطبایی ابراهیم حاتمی کیا
۱۳۹۰ نارنجی پوش طناز طباطبایی داریوش مهرجویی
هفتم نازنین مسعود قراگزلو
۱۳۹۰ هیس! دخترها فریاد نمی‌زنند شیرین پوران درخشنده
۱۳۹۲ قطعه‌ای از سکوت آریانا رستمی
ساکن طبقه وسط شهاب حسینی
پنجاه قدم آخر هاوژین کیومرث پور احمد
آرایش غلیظ لادن حمید نعمت‌الله
۱۳۹۳ رخ دیوانه ماندانا ریاحی ابوالحسن داوودی
مرگ ماهی فریده روح‌الله حجازی
۱۳۹۴ بیست هفته دکتر بهرامی مسعود قراگزلو
خشم و هیاهو حنا سرافراز هومن سیدی
اروند لیلا پوریا آذربایجانی
۱۳۹۵ اردتمند؛ نازنین، بهاره و تینا بهاره عبدالرضا کاهانی
ویلایی‌ها سیما منیر قیدی
میلیونر میامی مهسا مصطفی احمدی
۱۳۹۶ روسی مرجان امیرحسین ثقفی
۱۳۹۷ طلا لیلا پرویز شهبازی
۱۳۹۸ شنای پروانه پروانه محمد کارت
خورشید مادر علی مجید مجیدی
۱۳۹۹ بی‌رویا آرین وزیردفتری

طناز طباطبایی در فیلم خورشید

سریال:

مجموعه سریال های طناز طباطبایی
سال نام مجموعه نقش کارگردان توضیحات
۱۳۷۹ ذبیح آمنه بنت وهب عباس مرادیان شبکه یزد
۱۳۸۰ جوانی سعید سلطانی شبکه سه
۱۳۸۲ رانت خوار کوچک حسین سهیلی زاده شبکه پنج – ویژه ماه رمضان
۱۳۸۵ در چشم باد فرنگیس مسعود جعفری جوزانی شبکه یک
۱۳۸۶ میوه ممنوعه غزاله فتوحی حسن فتحی شبکه دو – ویژه ماه رمضان
۱۳۸۸ پرانتز باز نیکی گلشهر کیومرث پوراحمد شبکه تهران
۱۳۹۱ قلب یخی (فصل سوم) شیوا قائم مقامی سامان مقدم شبکه نمایش خانگی
۱۳۹۲ کلاه قرمزی ۹۲ طناز طباطبایی ایرج طهماسب شبکه دو – ویژه نوروز، میهمان برنامه قسمت هفدهم
شاهگوش گندم شجاعت داوود میرباقری شبکه نمایش خانگی
۱۴۰۱ یاغی طلا مطلا محمد کارت شبکه نمایش خانگی

تئاتر:

مجموعه تئاتر های طناز طباطبایی
سال نام نمایش کارگردان محل اجرا توضیحات
۱۳۹۰ درس داریوش مهرجویی تماشاخانه ایرانشهر
کمی بالاتر آروند دشت آرای تالار حافظ
۱۳۹۱ تن‌تن و راز قصر مونداس آروند دشت آرای تماشاخانه ایرانشهر
۱۳۹۲ باغبان مرگ آروند دشت آرای تالار شمس دو نامزدی دریافت جایزه در سی و دومین جشنواره تئاتر فجر
۱۳۹۵ نامه‌های عاشقانه از خاورمیانه کیومرث مرادی تماشاخانه پالیز
۱۳۹۷ تروما افسانه ماهیان تماشاخانه ایرانشهر
۱۳۹۸ جنایات و مکافات رضا ثروتی تالار وحدت
۱۴۰۱ سی‌صد (کنسرت نمایش) امیر جدیدی کاخ سعدآباد

جوایز و افتخارات

 

مجموعه جوایز و افتخارات طناز طباطبایی
جشنواره سال دسته اثر نامزد شده نتیجه
جشنواره فیلم فجر ۱۳۸۷ بهترین بازیگر نقش مکمل زن صداها نامزدشده
۱۳۹۳ بهترین بازیگر نقش اول زن رخ دیوانه نامزدشده
۱۳۹۴ بهترین بازیگر نقش اول زن خشم و هیاهو نامزدشده
۱۳۹۸ بهترین بازیگر نقش مکمل زن شنای پروانه برنده
۱۴۰۰ بهترین بازیگر نقش اول زن بی‌رویا برنده
جشنواره فیلم فجر (شهرستانها) ۱۳۹۱ بهترین بازیگر نقش اول زن (کرمان) هیس! دخترها فریاد نمی‌زنند برنده
۱۳۹۱ بهترین بازیگر نقش اول زن (سنندج) هیس! دخترها فریاد نمی‌زنند برنده
۱۳۹۱ بهترین بازیگر نقش اول زن (کرمانشاه) هیس! دخترها فریاد نمی‌زنند نامزدشده
جشن انجمن منتقدان سینمای ایران ۱۳۸۸ تندیس بهترین بازیگر نقش مکمل زن صداها برنده
۱۳۹۰ تندیس بهترین بازیگر نقش اول زن مرهم دیپلم افتخار
۱۳۹۶ تندیس بهترین بازیگر نقش مکمل زن ویلایی‌ها برنده
۱۴۰۱ بهترین بازیگر نقش مکمل زن شنای پروانه نامزدشده
جشن حافظ ۱۳۹۱ بهترین بازیگر زن کمدی (بخش تلویزیون) پرانتز باز نامزدشده
۱۳۹۳ بهترین بازیگر نقش اول زن (بخش سینما) هیس! دخترها فریاد نمی‌زنند برنده
جشنواره زنان مستقل آمریکا ۱۳۹۲ بهترین بازیگر نقش اول زن برنده
جشنواره فیلم‌های ایرانی سانفرانسیسکو ۱۳۹۳ بهترین بازیگر نقش اول زن برنده
جشنواره بین‌المللی فیلم فیجی ۱۳۹۴ بهترین بازیگر نقش اول زن برنده
جشنواره فیلم یزد ۱۳۹۶ بهترین بازیگر نقش اول زن ویلایی‌ها برنده

خصوصیات و ویژگی ها

علاقه‌مند به ازدواج:

طناز طباطبایی می‌گوید قبلاً فکر می‌کردم اگر ازدواج کنم، دیگر نمی‌توانم به فعالیت‌های هنریام ادامه دهم و در نتیجه از اهدافم عقب می‌افتم. اما حالا با گذشت زمان و بالا رفتن سنم، نگاهم به ازدواج و زندگی مشترک عوض شده است. از زمانی که وارد سی‌سالگی شدم، احساس آرامش بیشتری دارم و دیگر آن نگرانی‌های گذشته را ندارم، برای همین بیشتر به فکر زندگی شخصی‌ام هستم. البته منظورم این نیست که بروم دنبال پیدا کردن یک همسر خوش‌قیافه و ثروتمند، چون این روش را اصلاً قبول ندارم و با آن موافق نیستم. به نظر من، ازدواج به شیوه سنتی، دید بهتری دارد و من این نوع نگاه را بیشتر می‌پسندم.

رفیق روزهای سخت:

طناز طباطبایی انسانی با وفا و دل مهربان است و همیشه نسبت به دوستانش احساس تعهد می‌کند. او در روزهای خوب و سخت، کنار دوستانش می‌ماند و حتی در شرایط دشوار نیز آنها را تنها نمی‌گذارد. طناز همواره تلاش می‌کند که حامی و مشوق اطرافیانش باشد.

برای شاد کردن دوستانش، از هیچ تلاشی دریغ نمی‌کند و هر کاری که از دستش بربیاید برای آنها انجام می‌دهد تا بتواند حالشان را بهتر کند. به بیان دیگر، او کسی است که نزدیکانش می‌توانند در لحظات سخت به او تکیه کنند و با اطمینان از کمکش مطمئن باشند.

مستعد در دیگر زمینه های هنری:

طناز طباطبایی در زمینه هنر بسیار بااستعداد و چیره‌دست است. او نه تنها در عرصه بازیگری موفق عمل کرده، بلکه در زمینه‌های هنری دیگر مانند نقاشی و موسیقی نیز فعال است. او توانایی نواختن گیتار را دارد و کسانی که با دنیای هنر آشنا هستند و کارهای او را دیده‌اند، بر این باورند که او در موسیقی نیز توانایی و تسلط قابل توجهی دارد.

آراستگی:

با نگاهی به سبک پوشش طناز طباطبایی متوجه می‌شویم که او همیشه ظاهری مرتب، آراسته و در عین حال بسیار ساده دارد. تلاش او این است که همواره با پوششی متین و باوقار دیده شود.

خودش می‌گوید که در انتخاب لباس، راحتی و سادگی برایش در اولویت است و همیشه سعی می‌کند لباس‌هایی بپوشد که در آنها احساس آسایش کند. علاوه بر این، به لباس‌های چشمگیر و پرزرق و برق علاقه‌ای ندارد و بیان می‌کند که تا جایی که ممکن است، اجازه نمی‌دهد برایش لباس‌های خیلی رنگارنگ یا با پارچه‌های پرنقش و نگار بدوزند.

لجبازی:

نزدیکان خانم طناز طباطبایی می‌گویند او آدم لجبازی نیست، اما ممکن است در طول سال، یک یا حداکثر دو بار، حالت مقاومت و مخالفت در او ظاهر شود. این بازیگر نیز خودش باور دارد که چنین رفتاری ممکن است در موقعیت‌های خاصی پیش بیاید؛ مثلاً وقتی با شرایط دشوار و پیچیده‌ای روبرو می‌شود، این روحیهٔ لجبازی در او قوت می‌گیرد و حتی ممکن است برای مدتی ادامه پیدا کند.

حاشیه های زندگی طناز طباطبایی

طناز طباطبایی در اکران مردمی بی رویا

نسبت با دیگر بازیگران:

طناز طباطبایی قمی، با وجود شباهت اسمی که با بهنوش طباطبایی و مرحوم علی طباطبایی دارد، هیچ گونه رابطه خویشاوندی با آن‌ها ندارد و این تنها یک تشابه اسمی است. او حتی در یکی از گفت‌وگوهایش به این موضوع اشاره کرده و آن را توضیح داده است.

بارداری:

چندی پیش، عکسی از طناز طباطبایی در فضای مجازی پخش شد که در آن او کمی افزایش وزن داشت و ممکن بود این تصور برای برخی پیش بیاید که او باردار است.
بعضی افراد که به دنبال جلب توجه بیشتر بودند، این عکس را منتشر کردند و ادعا کردند که طناز طباطبایی باردار است. اما باید به این نکته توجه کرد که او ازدواج نکرده است و تنها کمی وزنش بیشتر شده بود.

حمایت از روحانی:

گفته می‌شود که طناز طباطبایی در سال ۱۳۹۲ به همراه گروهی ۱۴۰ نفره از هنرمندان، نامه‌ای را امضا کردند. آن‌ها در این نامه، همراه با دیگر چهره‌های اصلاح‌طلب و اعتدال‌گرا، از انصراف محمدرضا عارف به نفع حسن روحانی در انتخابات ریاست‌جمهوری قدردانی کردند و به طور آشکار از نامزدی حسن روحانی در انتخابات سال ۱۳۹۲ حمایت کردند.
طناز طباطبایی در سال ۱۳۹۶ نیز در میان هنرمندانی بود که از نامزدی حسن روحانی پشتیبانی کردند.

مصاحبه

طناز طباطبایی در مصاحبه‌ای راجع به خصوصیات اخلاقی خود چنین می‌گوید:

“از آنجایی که زیاد آدم معاشرتی نیستم دوستان اندکی دارم. با اینکه دوستان اندکی دارم اما تک به تک آنها برای من ارزشمند بوده و با وسواس خاصی آنها را گزینش کرده و تصمیم گرفتم آنها را در کنار خودم نگه دارم. بسیار به روانشناسی علاقه داشته و همواره در حال تفکر راجع به آینده هستم. انسان جسوری بوده و از اینکه در راه‌های جدید قدم گذارم و مسیر پیشرفت را در پیش گیرم هراسی ندارم، چیزی که از آن هراس دارم داشتن یک زندگی عادی می‌باشد و عمیقاً از زندگی عادی متنفر هستم و به شهرت علاقه ای ندارم.

از آنجایی که علاقه زیادی به هنر دارم، زمان اوقات فراغت به گالری‌های عکاسی و نقاشی رفته و زمانم را آنجا سپری می‌کنم. کتاب خواندن را خیلی دوست دارم  و خیلی کتاب می‌خوانم اما همیشه سعی می‌کنم زمانی هم برای دیدن فیلم‌های مختلف اختصاص دهم.”

طناز طباطبایی درباره علت انتخاب رشته کارگردانی تئاتر چنین می‌گویند:

“پدرم مرد بسیار دانا و روشنفکری بوده و زمانی که به ایشان گفتم می‌خواهم در مسیر بازیگری قدم گذارم، ایشان به من گفتند دوست ندارم تو از کوچه و بازار بازیگر شوی بلکه دوست دارم تحصیلات آکادمیک داشته باشی به همین دلیل من تصمیم گرفتم تا در دانشگاه رشته کارگردانی نمایش و تئاتر را انتخاب کرده و ادامه تحصیل دهم.”

ایشان درباره فعالیت در عرصه تلویزیون چنین می‌گویند:

“من تا به حال چندین پیشنهاد تلویزیونی داشتم به خصوص اوایل بازیگری تعداد این پیشنهادها بیشتر بود اما چون به سینما علاقه بیشتری داشتم، روی پیشنهادات تلویزیونی تمرکز نمی‌کردم اما زمانی که آقای فتحی پیشنهاد بازی در سریال میوه ممنوعه را به من دادند به خاطر علاقه زیادی که به ایشان داشتم نقش آفرینی در این سریال را پذیرفتم.

ناگفته نماند که ایشان برای نقش آفرینی در دو مجموعه ترانه مادری و دلنوازان انتخاب شدند اما قبول نکردند.

ایشان درباره تجربه همکاری با آقای فتحی صحبت کرده و می‌گویند تجربه کار با ایشان بسیار فوق العاده بود. ایشان کارگردان بسیار باهوش و خلاقی هستند و من به عنوان بازیگر از بازی در کار ایشان عمیقاً لذت بردم و تجربیات زیادی کسب کردم.

از آنجایی که زمان کافی نداشتیم و هرچه سریع‌تر باید سریال را به مرحله پخش می‌رساندیم، اختیار چندانی برای اظهار نظر یا بداهه گویی نداشتم. من برای اینکه بیشتر از چند برداشت بازی کنم یا خودم حرکتی را اجرا نمایم، زمان کافی نداشتم البته تقریباً برای همه همینطور بود. آقای فتحی اعتقاد داشتند که باید این سریال را هرچه سریع‌تر به مرحله پخش برسانند به همین دلیل به روش‌های خودشان که روش‌های بسیار سالم و درستی هم بود کار را پیش برده و همانطور که می‌بینید نتیجه هم بسیار رضایتبخش بوده است.

من به واسطه بازی در این فیلم توانستم در کنار بازیگران حرفه‌ای از جمله آقای نصیریان و خانم خیراندیش قرار بگیرم و از آنجایی که بیشتر با این دو نفر بازی داشتم، برای من فرصت بسیار خوبی بود که بتوانم بازی در کنار این دو هنرمند را تجربه کنم و بودن در کنارشان احساس آرامش زیادی به من می‌داد و ‌می توانم بگویم که هیچ ترسی از حضور در کنار این دو بزرگوار نداشتم و سعی می‌کردم تا حد توان تمام تلاشم را بکنم.

سکانس‌هایی که در مقابل آقای نصیریان و خانم خیراندیش بازی می‌کردم این احساس را داشتم که این عزیزان انرژی‌های زیادی به من منتقل می‌کنند. این انرژی مثبت باعث می‌شد تا اگر نقصی در کار من باشد یک دفعه ده پله بالا بیایم و نقصم را برطرف بکنم. انرژی مثبت آنها آنقدر زیاد بود که روی من تاثیر می‌گذاشت و من به نوعی خود را موظف می‌دیدم تا پاسخ این انرژی مثبت را بدهم و به همان اندازه تلاش می‌کردم تا کاراکترم را بهتر بازی کنم، ناگفته نماند که بازی نیما رئیسی هم خیلی خوب بود و واقعاً لذت بردم.

بازی در سریال میوه ممنوعه باعث شد که توقع مخاطبان از من بالاتر برود بنابراین باید تلاش خود را دوچندان کرده و پاسخ این توقعات را با حرکت مثبت میدادم. من موظف بودم در کار بعدی ام چند پله قوی‌تر از این سریال ظاهر شوم و این مسوولیت بزرگی برایم بود که باید آن را انجام می‌دادم.”

طناز طباطبایی

طناز طباطبایی درباره معیار خود برای انتخاب نقش چنین می‌گوید:

“طرز تفکر و جسارتی که در آن کاراکتر وجود دارد برای من بسیار مهم است، اینکه کاراکتر تا چه اندازه ویژه و منحصر به فرد است نیز برایم حائز اهمیت می‌باشد برای مثال در سریال میوه ممنوعه ویژه بودن کاراکتر و اینکه نقش غزاله می‌توانست حرف‌هایی را بزند که کاراکترهای دیگر نمی‌توانستند، برایم بسیار قابل توجه بود. کاراکتر غزاله در سریال میوه ممنوعه بسیار جسور بوده و این شهامت را داشت تا حرف‌هایش را به زبان بیاورد. از نظر من کاراکتر غزاله در این فیلم با بقیه نقش‌ها بسیار فرق داشت و این تفاوت، نقش آفرینی در این کاراکتر را برای من بسیار جذاب می‌نمود و دلیلی بود تا آن را انتخاب نمایم، اگر بخواهم خلاصه کنم باید بگویم که به خاطر نقش آفرینی در این سریال بسیار خوشحال و راضی هستم.

اضافه کنم که داشتن جسارت و طرز تفکر متفاوت تنها برای کاراکتر غزاله، جزو معیارهای انتخابم بود اما نقش‌های متفاوت وابسته به حال و هوای آن فیلم و داستان میتوانند به شکل های مختلف مورد ارزیابی من قرار گیرند. نمی‌توانم به طور قطع بگویم که شیوه انتخاب ثابتی دارم چون معیار من وابسته به فیلمنامه می‌تواند متفاوت باشد و اولویت‌هایم عوض می‌شوند.”

طناز طباطبایی از سختی‌های نقش آفرینی در فیلم میوه ممنوعه صحبت کرده و می‌گویند:

“سختی‌های کار وحشتناک بود! عوامل فنی کار خیلی زحمت می‌کشیدند و خسته می‌شدند زیرا کار آنها بدنی بود و باید در عرض دو ماه این کار را به پخش می‌رساندیم. اینکه باید فیلم در عرض دو ماه به مرحله پخش برسد به بازیگرها و بقیه عوامل خصوصا آقای فتحی استرس روانی زیادی وارد می‌کرد در این بین من دوست داشتم در عین خوب بازی کردن یک آرامش درونی نیز داشته باشم و در چنین شرایطی آرامش داشتن واقعاً کار سخت و دشواری بود.

تلفیق استرس و آرامش مشکل بود، اینکه ما سر صحنه استرس داشتیم که امشب باید این سکانس تمام شود و از یک طرف باید این آرامش را در خودمان برقرار می‌کردیم که کار خوب تمام شود. ناگفته نماند که درایت و مدیریت آقای فتحی باعث شد که یک کار خوبی انجام دهیم و پشت صحنه ای مملو از انرژی مثبت داشته داشته باشیم و همه با انرژی کار کنیم. این فیلم خستگی‌های خودش را داشت به حدی که می‌توان گفت برخی بچه‌ها روزانه ۱۶ الی ۱۷ ساعت کار می‌کردند. با وجود تمام این سختی‌ها وقتی الان واکنش مردم را نسبت به فیلم می‌بینم خیلی خوشحال می‌شوم و احساس می‌کنم انرژی مثبت مردم باعث می‌شود تا انرژی‌های از دست رفته مان دوباره احیا شود.”

طناز طباطبایی در پاسخ به این سوال مصاحبه‌گر که می‌پرسد آیا کار فشرده می‌تواند مخاطب داشته باشد چنین پاسخ می‌دهد:

“قطعاً کار فشرده هم می‌تواند مخاطب‌های خودش را داشته باشد. از نظر من مقایسه کردن سریال میوه ممنوعه با سریال‌های دیگر تلویزیون کار اشتباهی است. از نظر من سریال میوه ممنوعه باید با کارهای ماه رمضانی دیگر مقایسه شود. این مجموعه ۳۰ قسمت بیشتر نداشته و تمام عوامل مجبور بودند که در عرض دو ماه کار را جمع کنند و به مرحله پخش برسانند بنابراین از نظر من منطقی‌تر است که این مجموعه را با مجموعه‌های ماه رمضانی مقایسه کنیم. در چنین مجموعه‌هایی دست کارگردان در ساخت و پرداخت خیلی از مسائل بسته بوده و از آنجایی که ما تایم کافی نیز نداشتیم نمی‌توانستیم آنطور که دوست داریم به برخی مفاهیم بپردازیم و اضافه‌تر کار کنیم. در واقع بازیگران هم مجبور بودند خیلی سریع کار کنند و کار را به پخش برسانند. چنانچه این سریال را با دیگر سریال‌های ماه رمضان مقایسه کنیم متوجه می‌شویم که این سریال در مقایسه با دیگر سریال‌ها مخاطبان بسیار خوبی به دست آورد و دیده شد.”

خانم بازیگر درباره اینکه چقدر صدا و گریم در بازی بازیگر تاثیر می‌گذارد چنین اظهار نظر می‌کنند:

“البته گریم و صدا هر کدام بحث خود را دارد ولی من به عنوان بازیگر معتقدم که باید بازی خودم را به بهترین شکل انجام دهم. گاهی گریم هم می‌تواند کمک کننده باشد. چهره پردازی نیز در جایگاه خودش خیلی خوب است و می‌تواند  تاثیر مثبتی بگذارد اما اگر نظر من را بخواهید چهره پردازی آنقدرها هم معجزه نکرده و تاثیر مثبتش بسیار محدود است به خصوص در سریالی مشابه سریال میوه ممنوعه که هیچ کدام چهره پردازی خاصی نداشتیم و همگی با چهره خودمان در فیلم نقش آفرینی می‌کردیم. تنها کاری که روی صورت‌هایمان انجام شده بود یک چهره پردازی متعادل سازی بود.”

طناز طباطبایی در پاسخ به این پرسش مصاحبه‌گر که از ایشان می‌پرسد آیا خودشان سریال را دیده‌اند و اگر دیده‌اند چه نقاط قوت و ضعفی در این سریال پیدا کرده‌اند چنین می‌گویند:

“بله من خودم سریال را دیدم. معمولاً افرادی که برای کارشان تلاش می‌کنند نسبت به آن کار غیرت نشان می‌دهند و روی آن تعصب خاصی دارند. من به عنوان یکی از عوامل این فیلم وقتی شرایط سخت کار را می‌بینم می‌توانم بگویم به نظرم بهترین چیزی بوده است که می‌توانست در بیاید و از کل سریال راضی هستم اما خودم را در جایگاهی نمی‌بینم که بخواهم نقد کنم زیرا به کار خودم غیرت دارم و نمی‌توانم در موردش صحبت کنم پس بهتر است این نقد و بررسی‌ها را به دیگران واگذار کنم.”

طناز طباطبایی در پاسخ به این سوال که چه تفاوت ها و شباهت‌هایی بین نقش‌هایی که ایفا کرده است وجود دارد چنین پاسخ می‌دهد:

“اعتقادم بر این است که هر کاراکتری که یک بازیگر بازی می‌کند دنیای روانی خاصی برای خود دارد، برای مثال در چهار انگشتی کاراکتری را بازی کردم، با اینکه این کاراکتر نقش آفرینی بسیار کوتاهی داشت اما بازی کردن در نقش یک دختر معتاد باعث شد تا تغییرات گسترده ای در من ایجاد شود و این نقش آفرینی روی من خیلی تاثیرگذار بود.”

ایشان درباره علاقه خود نسبت به سینما و تلویزیون چنین توضیح می‌دهند:

“سینما سبک بازی و ژانر و مدل متفاوتی از بازی را می‌طلبد به همین دلیل نمی‌توانیم این دو را با هم مقایسه کنیم زیرا شبیه به هم نیستند ولی اگر بخواهم نظر شخصی خودم را مطرح کنم باید بگویم که علاقه‌ام نسبت به سینما بیشتر است و عاشق پرده نقره‌ای هستم و از این به بعد هم بیشتر برای علاقه‌ام تلاش می‌کنم.”

طناز طباطبایی درباره اینکه کدام یک از صحنه‌های سریال میوه ممنوعه را بیشتر دوست دارد چنین پاسخ می‌دهد:

“در قسمت دوم کار که خانم خیراندیش وارد اتاق من می‌شوند در حالی که من خود را حبس کرده‌ام و آنها می‌خواستند من را راضی کنند از ازدواج منصرف شوم، فکر می‌کنم در آن سریال ارتباط مادر و دختری بسیار عمیق و واقعی میان ما برقرار شد ارتباطی که به دل تماشاچی نشست و خیلی باورپذیر بود. من این سکانس را خیلی دوست داشتم البته یک سکانس دیگری هم بود که حتی در تمرین‌هایی که داشتم ناخودآگاه اشک از چشمانم جاری می‌شد، زمانی که من بعد از ازدواج در خانه خودم بودم و پدرم می‌آید من را به خانه برگرداند اما من نرفتم و ایشان مرا نفرین می‌کند و می‌گوید که بدون دعای شب برای تو، روزم روز نمی‌شد و بعد می‌گوید که تو خیر نمی‌بینی بابا! این جمله را که گفتند من واقعاً احساس کردم چقدر این حرف سنگین است و آنجا بود که با تمام وجود از حاج یونس شرمنده شدم. این سکانس را نیز بسیار دوست داشتم.”

طناز طباطبایی در مصاحبه‌ای دیگر راجع به علاقه خود نسبت به تیپ و قیافه دیوید بکهام صحبت کرده و می‌گویند:

“با اینکه علاقه خاصی به فوتبال ندارم و تمام تمرکزم را روی کار بازیگری گذاشته‌ام اما از فوتبالیست مشهور دیوید بکهام خوشم می‌آید و در گذشته گاهی بازی‌های منچستر یونایتد را به خاطر او دنبال می‌کردم.”

اگه حال کردی این پست رو با دوستات به اشتراک بذار:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *