بیوگرافی و زندگینامه ستاره پسیانی

ستاره پسیانی

بیوگرافی ستاره پسیانی

ستاره پسیانی، بازیگر ایرانی، متولد سال ۱۳۶۴ است. او در سی و نهمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر، برای بازی در فیلم “بدو” (سال ۱۳۹۹) موفق به دریافت دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول زن شد. همچنین این هنرمند برای بازی در فیلم‌های “من می‌ترسم” (سال ۱۳۹۸) و “کت چرمی” (سال ۱۴۰۱) نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن در جشنواره فیلم فجر شده است.

منوی دسترسی سریع

خلاصه‌ای از سرگذشت
داستان زندگی
پیوند زناشویی
صفحات مجازی
عمر هنری
مجموعه آثار سینمایی
تقدیرها و موفقیت‌ها
فراز و نشیب‌های زندگی
گفت‌وگوها

ستاره پسیانی

خلاصه زندگینامه

نام: ستاره
نام خانوادگی: پسیانی
تاریخ تولد: ۱۷ شهریور ۱۳۶۴ (۳۹ ساله)
محل تولد: تهران، ایران
ملیت: ایرانی
تحصیلات: دانش‌آموخته دانشگاه وارنژ روسیه
حوزه فعالیت: بازیگر در تلویزیون، سینما و تئاتر
سال‌های فعالیت: از ۱۳۶۹ تا امروز
پدر و مادر: آتیلا پسیانی (پدر)، فاطمه نقوی (مادر)

زندگینامه

زندگی شخصی و خانواده:

ستاره پسیانی، بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر ایران، در هفدهم شهریور سال ۱۳۶۴ در تهران متولد شد. او فرزند آتیلا پسیانی و فاطمه نقوی است که هر دو از بازیگران شناخته‌شده و با‌سابقه هستند. ستاره فرزند اول خانواده است و یک برادر کوچکتر به نام خسرو دارد که او نیز در عرصه بازیگری فعالیت می‌کند.

آتیلا پسیانی، پدر ستاره، از بازیگران سرشناس و پرکار سینمای ایران بود که آثار ارزشمندی از خود به جای گذاشت. او علاوه بر بازیگری، در زمینه‌هایی مانند کارگردانی، دستیاری کارگردان و برنامه‌ریزی نیز تجربه داشت. متأسفانه آتیلا پسیانی در مهرماه سال ۱۴۰۲ پس از یک بیماری سخت درگذشت.

فاطمه نقوی، مادر ستاره و همسر آتیلا پسیانی، نیز از بازیگران قدیمی و پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون است. بیشتر فعالیت‌های هنری او در حوزه تئاتر بوده و بینندگان تلویزیون او را با بازی در سریال‌هایی مانند «مثل آباد»، «محله برو بیا» و «محله بهداشت» به خاطر می‌آورند.

ستاره پسیانی در سی و ششمین دوره جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر در بخش مسابقه ایران (ب) تندیس بهترین بازیگر زن را برای بازی در نمایش «صد در صد» به کارگردانی مرتضی اسماعیل کاشی دریافت کرد.

نسبت با جمیله شیخی:

ستاره پسیانی نوهٔ جمیله شیخی است. به عبارت دیگر، جمیله شیخی مادربزرگ پدری این بازیگر محسوب می‌شود. او از بازیگران مشهور و با سابقهٔ سینما و تلویزیون ایران بود و تا آخرین روزهای زندگی‌اش هم از هنر دور نماند. بازی‌های به‌یادماندنی و درخشانی از او در کارهایی مثل «پس از باران»، «پدر سالار»، «مرگ در سکوت»، «خانه ما» و «همسران» در خاطره‌ها باقی مانده است.

با این پیشینهٔ هنری در خانواده، می‌توان گفت ستاره پسیانی در یک خانوادهٔ شناخته‌شدهٔ هنری متولد شده و بزرگ شده است. همین زمینه‌ی خانوادگی باعث شد که او از سنین کم بتواند کار بازیگری را شروع کند.

تعریف از زنده یاد جمیله شیخی:

در برنامه محبوب “دورهمی” که مهران مدیری اجرای آن را بر عهده دارد، ستاره پسیانی به عنوان مهمان حاضر شد. در این برنامه، مهران مدیری درباره مادربزرگ فقید ستاره، مرحومه جمیله شیخی، صحبت کرد و به ویژگی‌های اخلاقی و رفتاری او اشاره نمود. سپس از ستاره پسیانی خواست تا خاطراتی از مادربزرگش بیان کند.

ستاره پسیانی در پاسخ گفت: با وجود نقش‌هایی که مادربزرگم در فیلم‌ها بازی می‌کرد، در زندگی واقعی فردی بسیار احساساتی و با قلب مهربان بود. او یکی از اصلی‌ترین مشوق‌های من برای ورود به عرصه بازیگری محسوب می‌شد. بسیاری از صفات اخلاقی من، میراثی است که از مادربزرگم به من رسیده. یک بار وقتی فقط شش سال داشتم، در یک نمایش تئاتر همراه او روی صحنه رفتم و نقش کوچکی را اجرا کردم.

این بازیگر در ادامه به نقدهای صریح و بی‌پرده پدرش نسبت به فعالیت‌های هنری خود نیز اشاره کرد و افزود: پدرم همیشه نظرات انتقادی خود را درباره کارهایم به طور مستقیم بیان می‌کند. زمانی که قرار است در حضور او بازی کنم، استرس و نگرانی زیادی دارم.

تحصیلات:

ستاره پسیانی با وجود عشق فراوانی که به بازیگری داشت، تصمیم گرفت در رشته گرافیک تحصیل کند. او در هنرستان سوره، دیپلم گرافیک گرفت. پس از آن برای ادامه تحصیل به روسیه رفت و در دانشگاه وارنژ، دوره دانشگاهی خود را به پایان رساند. سپس به ایران بازگشت.

ازدواج

لبخند زیبای ستاره پسیانی

به نظر می‌رسد ستاره پسیانی هنوز ازدواج نکرده و مجرد است. او در برنامه‌ای تلویزیونی به نام “دورهمی” حاضر شد و در پاسخ به سوال مجری درباره معیارهایش برای همسر آینده گفت که صورت و قیافه برایش اهمیت زیادی ندارد، اما ترجیح می‌دهد همسرش قدبلند و خوش‌استیل باشد.

در همین حال، در فضای مجازی شایعه‌ای درباره ازدواج او با پاشا رستمی، بازیگر مطرح کشور، پخش شده است. برخی صفحات اینترنتی کلیپی را منتشر کرده‌اند که در آن صحبت‌های ستاره درباره معیارهای همسر آینده‌اش پخش می‌شود و سپس تصویری از پاشا رستمی نشان داده می‌شود. همچنین عکسی از این دو بازیگر در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود که برخی آن را به اشتباه، عکس عروسی آن دو تفسیر کرده‌اند. در حالی که این عکس در واقع از پشت‌صحنه نمایش “باغ دکتر کوک” گرفته شده است؛ نمایشی که هر دو در آن بازی می‌کردند و هر روز ساعت ۲۰:۱۵ در تماشاخانه ایرانشهر روی صحنه می‌رفت. این عکس را آزاده صمدی منتشر کرده است.

تا به حال هیچ خبر رسمی درباره ازدواج این دو از طرف خودشان یا رسانه‌های معتبر تأیید نشده است.

در برنامه “دورهمی” وقتی مهران مدیری از ستاره پرسید چرا تا به حال ازدواج نکرده، او پاسخ داد: “تا الان امکانش پیش نیامده، اما من علاقه زیادی به خانواده‌ام دارم.” او در ادامه درباره معیارهایش برای همسر ایده‌آل گفت: “اخلاق خوبی داشته باشد، صورتش اصلاً برام مهم نیست ولی قدبلند و خوش‌هیکل باشد، با هم حرف مشترک زیادی داشته باشیم و شغلم را درک کند.” مهران مدیری هم با شوخی به معیارهای او واکنش نشان داد و گفت: “یعنی یک آدم دراز و بی‌قیافه!”

در ادامه برنامه، مدیری چند بار دیگر هم با شوخی به این موضوع اشاره کرد تا اینکه ستاره پسیانی در پاسخ به او گفت: “اینقدر درباره‌اش شوخی می‌کنید که اگر کسی حتی خوش‌قیافه هم باشد و بخواهد با من ازدواج کند، دیگر جرات این کار را پیدا نمی‌کند!”

ستاره پسیانی در شبکه های اجتماعی

اینستاگرام:

pesyanisetare@

زندگی هنری

ستاره پسیانی و جواد عزتی

آغاز فعالیت هنری و بازیگری:

تارا پسیانی از همان دوران بچگی عاشق بازیگری بود. به همین خاطر، با پشتیبانی خانواده‌ی هنرمندش، در سال ۱۳۶۹ و در حالی که فقط پنج سال داشت، برای اولین بار در یک نمایش تئاتر به نام “مجلس تقلید هفت خان رستم” روی صحنه رفت. یک سال بعد، در سال ۱۳۷۰، با بازی در فیلم سینمایی “بهترین بابای دنیا” که داریوش کاردان کارگردانی آن را بر عهده داشت، پا به دنیای سینما گذاشت. در همین سال، بهرام بیضایی از او دعوت کرد تا در فیلم “مسافران” بازی کند، اما تارا این پیشنهاد را نپذیرفت.

بازیگری او به شکل جدی و حرفه‌ای از سال ۱۳۷۸ و با ایفای نقش در مجموعه‌ی تلویزیونی “همه بچه‌های من” به کارگردانی مرضیه برومند آغاز شد. بازی گیرا و درخشان او در این سریال، توجه بسیاری از طرفداران و کارگردانان سینما را به خود جلب کرد.

از تئاتر تا کارگردانی:

این بازیگر از همان دوران بچگی، در صحنه‌های تئاتر حاضر می‌شد و با ایفای نقش در کارهای مختلف، اصول بازیگری را از پدرش یاد گرفت. آموزش‌های پدر چنان ادامه داشت که تا هجده سالگی، در نمایش‌های گوناگون تحت راهنمایی مستقیم او به بازی می‌پرداخت. در کارنامه هنری او، تجربه حضور در انواع تئاتر از جمله آثار تجاری، کمدی، درام و مستند به چشم می‌خورد. حتی در مواقعی که نقشی برای بازی در تئاتر پیدا نمی‌کرد، بیکار نمی‌نشست و به عنوان دستیار مشغول به کار می‌شد. این هنرمند در عرصه تئاتر هم به عنوان بازیگر و هم به عنوان کارگردان فعالیت کرده و سابقه درخشانی برای خود ساخته است. همچنین او در زمینه تئاتر عروسکی نیز تجربه دارد و چندین نمایش را در این حوزه کارگردانی کرده است.این بازیگر که توانایی‌هایش را نزد پدرش فرا گرفته، به تدریس علاقه‌مند شده و تصمیم گرفته دانش و مهارت خود را به کودکان ۵ تا ۱۰ ساله آموزش دهد. او با زبانی کودکانه و ساده، اصول تازه و خلاقانه بازیگری را به بچه‌های علاقه‌مند یاد می‌دهد.

فعالیت حرفه ای با تلویزیون:

در سال ۱۳۷۸، زمانی که پسیانی ۱۴ سال داشت، در مجموعه‌ی «همه بچه‌های من» به کارگردانی مرضیه برومند بازی کرد و اولین تجربه‌ی جدی و حرفه‌ای خود را در عرصه‌ی بازیگری پشت سر گذاشت. این مجموعه باعث شد تا او در میان مردم و بینندگان شناخته شود. پس از آن، این بازیگر در سال ۱۳۸۱ با ایفای نقش در سریال «باغ بلور» به کارگردانی رامبد جوان، اولین حضور خود در یک اثر تلویزیونی را تجربه کرد.

اولین تحربه سینما:

بازی در فیلم “ورود آقایان ممنوع” اولین کار جدی مهدی پسیانی در سینما بود. او در این فیلم در نقش یکی از دانش‌آموزان ظاهر شد. این فیلم که یک اثر کمدی ساخته رامبد جوان است، توانست عنوان دومین فیلم پرفروش سال ۱۳۹۰ را به دست آورد.

سایر فعالیت‌های سینمایی و تلویزیونی:

این بازیگر در سینما و تلویزیون کارهای زیادی انجام داده است. یکی از این آثار، فیلم کمدی “ورود آقایان ممنوع” به کارگردانی رامبد جوان است. او در این فیلم در نقش یک دانش‌آموز ظاهر شد. این فیلم خنده‌دار توانست نظر بسیاری از تماشاگران را جلب کند و به عنوان دومین فیلم پرفروش سال ۱۳۹۰ شناخته شد.

او اخیراً در دو فیلم نیز حضور داشته است: فیلم “آنتیک” به کارگردانی هادی نائیجی و فیلم “زیبا صدایم کن” ساخته رسول صدرعاملی که در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر در سال ۱۴۰۳ نمایش داده شد.

هرچند این بازیگر با بازی در سریال “همه بچه‌های من” در دوران کودکی، نزد مردم محبوب شد، اما پس از آن به مدت بیش از ده سال در هیچ مجموعه تلویزیونی دیگری بازی نکرد. بعدها با ایفای نقش در سریال “زیر خاکی ۲” دوباره به صفحه تلویزیون بازگشت. یکی دیگر از کارهای محبوب او، بازی در مجموعه “خاتون” است که در آن نقش یک زن میهن‌دوست را بازی کرد. این سریال از طریق شبکه‌های نمایش خانگی پخش شد.

در زمینه سینما، فیلم “بدو” یکی از آثاری است که باعث شد این هنرمند شهرت بیشتری پیدا کند. در این فیلم، چهره‌پردازی ویژه و متفاوتی داشت.

از دیگر کارهای مهم ستاره پسیانی، بازی در فیلم “سرخپوست” به کارگردانی نیما جاویدی است. داستان این فیلم در یک مکان تاریخی مربوط به سال‌های قبل از انقلاب و دوران ساواک می‌گذرد و درباره ناپدید شدن یک زندانی فراری ماهر است. نوید محمدزاده نقش اصلی این فیلم را بازی کرده و این اثر در میان فیلم‌های چند سال اخیر ایران، با استقبال خوبی روبرو شد. فیلم “سرخپوست” با نمایش در جشنواره فیلم فجر، مورد توجه مردم و منتقدان قرار گرفت.

با توجه به کارهای زیبا و موفقیتی که ستاره پسیانی تا به حال ارائه داده، در ادامه به معرفی برخی از آن‌ها می‌پردازیم.

سریال زیر خاکی ۲ و بازگشت به تلوزیون:

با استقبال بسیار خوبی که مردم از سریال «زیرخاکی» کردند، فصل دوم این مجموعه با نام «زیرخاکی ۲» توسط جلیل سامان کارگردانی و نوشته شد. داستان این سریال در روزهای آغازین جنگ عراق علیه ایران اتفاق می‌افتد و ماجراهای طنز و جذابی را برای فریبرز باغ‌بیشه و افراد خانواده‌اش روایت می‌کند.

ستاره پسیانی که اولین بار در سال ۱۳۸۷ با بازی در سریال «همه بچه‌های من» به تلویزیون آمد، پس از سیزده سال در فصل دوم «زیرخاکی» دوباره در تلویزیون حاضر شد. او در این مجموعه، نقش یک زن رمال به نام فرنگ را بازی کرد.

این بازیگر در «زیرخاکی ۲» همراه با هنرمندانی مانند پژمان جمشیدی، ژاله صامتی، هومن برق‌نورد، نسرین نصرتی، نادر فلاح، گیتی قاسمی، اصغر نقی‌زاده، امید روحانی، خسرو احمدی و دیگران به ایفای نقش پرداخت.

سریال خاتون:

سریال «خاتون» یک مجموعه درام، تاریخی و عاشقانه است که فیلمنامه و کارگردانی آن را تینا پاکروان بر عهده داشته و تهیه‌کنندگی آن توسط علی اسدزاده انجام شده است. این سریال، دگرگونی‌های یک کشور و تأثیر آن بر یک خانواده را در طول سال‌های جنگ جهانی دوم و دوران اشغال ایران توسط نیروهای متفقین روایت می‌کند.
در این مجموعه، ستاره پسیانی در نقش پروین ظاهر شده است؛ او یکی از دوستان خاتون و یک معلم مدرسه است که رویکردی مبارزه‌جویانه دارد و برای دفاع از خاک ایران و مردمش در برابر دشمنان می‌ایستد.
از جمله بازیگرانی که در سریال خاتون ایفای نقش کرده‌اند، می‌توان به این افراد اشاره کرد:
نگار جواهریان، اشکان خطیبی، میرسعید مولویان، شبنم مقدمی، بابک حمیدیان، رضا بهبودی، شاهرخ فروتنیان، بهناز جعفری، مهدی قربانی، مهتاب ثروتی، مهران غفوریان، پیام دهکردی، فرخ نعمتی، عاطفه رضوی، پژمان بازغی، غزل شاکری، قربان نجفی، سروش صحت و مهران مدیری.
همه این هنرمندان در کنار هم داستان زیبای این مجموعه را به تصویر کشیدند.

فیلم یدو:

فیلم سینمایی “بدو” به کارگردانی مهدی جعفری ساخته شده است. فیلمنامه این اثر را مهین عباس‌زاده و مهدی جعفری با هم نوشته‌اند و محمدرضا مصباح نیز تهیه‌کننده آن بوده است. داستان فیلم درباره روزهای آغازین حمله نیروهای عراقی به ایران است؛ زمانی که یک خانواده تصمیم می‌گیرند در شهر و خانه خود بمانند و از آن دفاع کنند.

در این فیلم، پسیانی نقش اصلی را بر عهده دارد و با یک گریم استثنایی، توانسته شخصیت یک زن را که حدود پانزده سال بزرگ‌تر از سن واقعی‌اش به نظر می‌رسد، به تصویر بکشد. چهره او در فیلم، خسته و رنج‌دیده است و اطرافیانش به او “ننه” می‌گویند.

بازی درخشان و تأثیرگذار پسیانی در “بدو” باعث شد که در سی و نهمین دوره جشنواره فیلم فجر، نامزد دریافت جایزه بهترین بازیگر نقش اول زن شود.

فیلم بعد از اتفاق:

از دیگر فیلم‌هایی که ستاره پسیانی در آن‌ها حضور داشته، فیلم «بعد از اتفاق» است. این فیلم را پوریا حیدری اوره کارگردانی و نویسندگی کرده و شهاب حسینی تهیه‌کننده آن بوده است. داستان فیلم درباره رویاها و آرزوهای یک کودک در زمینه فوتبال است و ماجراهایی که برای او پیش می‌آید. ستاره پسیانی در این فیلم در کنار بازیگرانی مانند جواد عزتی، رضا کیانیان، علی انصاریان، بهرام افشاری، گلاره عباسی، نیما شعبان‌نژاد، یسنا میرطهماسب، روح‌الله جعفری و دیگران ایفای نقش کرده است.

فیلم سرخپوست:

فیلم سینمایی «سرخ‌پوست» به کارگردانی و نویسندگی نیما جاویدی ساخته شده و تهیه‌کنندگی آن بر عهده محمدرضا اسحق‌زاده بوده است. این فیلم در ژانر درام، معمایی و عاشقانه قرار دارد و داستان آن درباره ناپدید شدن یک زندانی به نام احمد سرخ‌پوست است.

در این فیلم بازیگران سرشناسی مانند نوید محمدزاده، پری‌ناز ایزدیار، آتیلا پسیانی، ستاره پسیانی، امیر کیوان معصومی، حبیب رضایی، مانی حقیقی و اسماعیل پوررضا ایفای نقش کرده‌اند. ستاره پسیانی در این اثر، نقش همسر احمد سرخ‌پوست را بازی می‌کند.

این فیلم برای اولین بار در سی و هفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر به نمایش درآمد و در هشت بخش نامزد دریافت جایزه شد. در پایان، فیلم «سرخ‌پوست» توانست سیمرغ بلورین ویژه هیئت داوران را از آن خود کند.

فیلم حیثیت گمشده:

ستاره پسیانی اخیراً در مجموعه‌ای جذاب به نام «حیثیت گمشده» بازی کرده که از طریق شبکه‌های نمایش خانگی در دسترس بینندگان قرار گرفته است. او در این سریال در کنار بازیگران باتجربه‌ای مانند بهاره افشاری، مهدی حسینی‌نیا و الناز حبیبی ایفای نقش کرده است.

در این داستان، ستاره پسیانی نقش زنی به نام سهیلا را بازی می‌کند که به تحریک خواهر شخصیت اصلی، نقشه‌ای برای نابودی زندگی او می‌کشد و باعث حوادث تلخی می‌شود.

کتاب در مقام گوینده:

ستاره پسیانی، علاوه بر بازیگری و کارگردانی تئاتر، در زمینه تولید کتاب‌های صوتی نیز به عنوان راوی فعالیت داشته است. یکی از آثار او، کتاب صوتی «تن تنهایی» نوشته سحر سخایی است. این کتاب، اولین اثر رسمی سحر سخایی در عرصه داستان‌نویسی ادبیات معاصر ایران محسوب می‌شود. داستان کتاب، درباره روابط سخت و درهم‌تنیده سه دوست است که درگیر یک رابطه عاشقانه سه‌نفره می‌شوند. این سه نفر، از نظر فرهنگ و آداب و رسوم، به یکدیگر شباهت دارند. پیش از نوشتن این رمان، سحر سخایی سابقه فعالیت در زمینه موسیقی را داشت و با خوانندگان شناخته‌شده‌ای مانند همایون شجریان همکاری کرده بود. او در اولین رمان خود، این داستان عاشقانه جذاب را به تصویر کشیده است. در نهایت، انتشارات صوتی رادیو گوشه با انتخاب ستاره پسیانی به عنوان گوینده، این داستان عاشقانه را از کتاب «تن تنهایی» به صورت صوتی ارائه کرده است.

فیلم‌شناسی

ستاره پسیانی در کنار پدرش آتیلا پسیانی

فیلم های سینمایی:

مجموعه سینمایی های ستاره پسیانی
سال عنوان کارگردان
۱۴۰۳ آنتیک محمدهادی نائیجی
۱۴۰۲ کوکتل مولوتوف حسین امیری دوماری
۱۴۰۱ کت چرمی حسین میرزامحمدی
۱۴۰۰ علفزار کاظم دانشی
۱۳۹۹ مجوز خروج کیارش اسدی‌زاده
بعد از اتفاق پوریا حیدری اوره
یدو مهدی جعفری
۱۳۹۸ دوزیست برزو نیک‌نژاد
خوب، بد، جلف ۲: ارتش سری پیمان قاسم‌خانی
لتیان علی تیموری
۱۳۹۷ من می‌ترسم بهنام بهزادی
غلامرضا تختی بهرام توکلی
موج اف ام، ردیف ۴۸ کیارش اسدی‌زاده
سرخ‌پوست نیما جاویدی
جمشیدیه یلدا جبلی
۱۳۹۶ رضا علیرضا معتمدی
۱۳۹۵ پدیده علی احمدزاده
۱۳۹۴ بیست هفته مسعود قراگزلو
هلن علی‌اکبر ثقفی
وارونگی بهنام بهزادی
لانتوری رضا درمیشیان
اژدها وارد می‌شود! مانی حقیقی
۱۳۹۳ کوچه بی‌نام هاتف علیمردانی
۱۳۹۱ فرشتگان قصاب سهیل سلیمی
۱۳۸۹ ورود آقایان ممنوع رامبد جوان
۱۳۸۷ موج سوم آرش سجادی حسینی
شیرین عباس کیارستمی
این خلوت تنهایی سعید ابراهیمی فر
آماده باش بهرنگ توفیقی
۱۳۸۶ سه زن منیژه حکمت
۱۳۸۵ روایت‌های ناتمام پوریا آذربایجانی
۱۳۷۰ بهترین بابای دنیا داریوش فرهنگ

سریال های تلویزیون:

مجموعه تلویزیونی های ستاره پسیانی
سال عنوان کارگردان
۱۴۰۰ زیرخاکی ۲ جلیل سامان
۱۳۸۸ دفترخانه شماره ۱۳ سید وحید حسینی
۱۳۸۷ همه بچه‌های من مرضیه برومند
۱۳۸۶ گذر میرزا محمد اعلمی
۱۳۸۵ پنجره سید وحید حسینی
۱۳۸۲ باغ بلور رامبد جوان

تئاتر:

مجموعه تئاتر های ستاره پسیانی
سال نام اثر
۱۳۶۹ مجلس تقلید هفت‌خوان رستم
۷۱-۱۳۷۰ آئورا
۱۳۷۶ اینم از این
۱۳۷۷ برف سبز
۱۳۷۷ ساز سحرآمیز
۱۳۷۸ درد دل با سگ
۱۳۷۹ گنگ خوابدیده
۱۳۸۲ بسه دیگه خفه شو
۱۳۸۲ کالیگولا شاعر خشونت
۱۳۸۲ بحرالغرائب
۱۳۸۲ تجربه‌های اخیر
۱۳۸۳ شکلک
۱۳۸۲ هی مرد گنده گریه نکن
۱۳۸۲ تلخ مثل عسل
۱۳۸۳ دستی روی ماه نام تو را نوشته است
آمدیم نبودید رفتیم
مکاشفه در باب یک مهمانی خاموش
۱۳۸۳ ننه دلاور و فرزندان او
۱۳۹۳ پاییز
۱۳۹۴ دریازدگی
۱۳۹۴ باغ آلبالو
۱۳۹۵ خدای کشتار
۱۳۹۵ دکلره
۱۳۹۵ مرگ هوتن
۱۳۹۵ دیابولیک: رومئو و ژولیت
۱۳۹۵ پرتقال‌های کال
۱۳۹۶ خدای کشتار
۱۳۹۶ اگه بمیری
۱۳۹۶ صد در صد
اتاق ورونیکا
۱۳۹۶ الیور توییست
۱۳۹۷ خدای کشتار اجرای مجدد در تماشاخانه شهرزاد
۱۳۹۷ صد در صد اجرای مجدد در تماشاخانه شهرزاد
۱۳۹۸ بداهه
۱۳۹۸ قصر موروثی خاندان فرانکشتاین

نمایش خانگی:

مجموعه نمایش خانگی های ستاره پسیانی
سال عنوان نقش کارگردان
۱۴۰۳ بامداد خمار نرگس آبیار
۱۴۰۲ مرداب گلرخ برزو نیک‌نژاد
حیثیت گمشده سهیلا سجاد پهلوان‌زاده
۱۴۰۱ مهمونی مهمان ایرج طهماسب
۱۴۰۰ جیران نقره حسن فتحی
خاتون پروین تینا پاکروان
۱۳۹۸ کرگدن نازنین کیارش اسدی‌زاده
۱۳۹۷ نهنگ آبی غزل فریدون جیرانی
۱۳۹۲ شوخی کردم نقش‌های مختلف مهران مدیری

جوایز و نامزدی‌ها

مجموعه جوایز و نامزدی های ستاره پسیانی
سال جشنواره بخش فیلم نتیجه
۱۴۰۱ چهاردهمین جشن بزرگ منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران بهترین بازیگر مکمل زن من می‌ترسم نامزدشده
۱۳۹۹ سی و نهمین دوره جشنواره فیلم فجر بهترین بازیگر نقش اول زن یدو دیپلم افتخار
۱۳۹۸ بیست و یکمین جشن خانه سینما بهترین بازیگر مکمل زن سرخ‌پوست نامزدشده
۱۳۹۸ سی و هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر بهترین بازیگر مکمل زن من می‌ترسم نامزدشده
۱۳۹۶ سی و ششمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر بهترین بازیگر زن تئاتر ایران نمایش صد در صد پیروز

حاشیه های زندگی ستاره پسیانی

ستاره پسیانی در کنار پدرش

افشاگری روزنامه کیهان:

بر اساس گزارشی که روزنامه کیهان در مرداد ۱۳۹۸ منتشر کرد، در دهم خرداد همان سال، در خانه‌ای واقع در محله ولنجک تهران، یک مهمانی با حضور همزمان زنان و مردان برگزار شد. در میان شرکت‌کنندگان، افرادی از کارکنان سفارت انگلیس و نیز بازیگران شناخته‌شده‌ای دیده می‌شدند که ستاره پسیانی و برادرش نیز جزو آنان بودند. گفته می‌شود به دلیل سروصدا و موسیقی بلند، همسایگان و ساکنان محل از این وضع ناراضی شدند و موضوع را به پلیس گزارش کردند. پس از حضور مأموران، برخی از مهمانان که مشغول مصرف مشروبات الکلی بودند، دستگیر شدند. این بازیگر و همراهانش نیز به کلانتری منتقل شدند و ترجیح دادند پرونده آنان به صورت غیرعلنی بررسی شود. اما پس از دستگیری نوشین جعفری، عکاس و روزنامه‌نگار ایرانی، که ستاره پسیانی در حمایت از او مطلبی منتشر و عکسی از خود در فضای مجازی به اشتراک گذاشت، این ماجرا برملا شد.

مصاحبه

تجربه دستیاری:

وقتی گروه تئاتر ما کار جدیدی را شروع می‌کند، حتی اگر نقشی در آن نداشته باشم، به عنوان دستیار با گروه همکاری می‌کنم. اینطوری هم بیکار نمی‌مانم و هم کمک می‌کنم تا کار در هیچ مرحله‌ای متوقف نشود. گاهی پیش آمده که یک سال کامل هیچ اجرایی در تئاتر نداشتم، اما سال بعد، چندین نمایش را پشت سر هم روی صحنه برده‌ام.

کارگردانی:

من تا به حال چندین نمایش را روی صحنه برده‌ام و در کنار آن، در زمینه تئاتر عروسکی هم تجربه‌هایی داشته‌ام. در کل، تئاتر عروسکی برای من جذابیت ویژه‌ای دارد و به آن علاقه‌مند هستم.

علاقه به مدیریت:

از بچگی علاقه زیادی به مدیریت و کنترل کارها داشتم. مادرم همیشه می‌گوید تو واقعاً باید در دانشگاه مدیریت می‌خواندی. من از نظم دادن به کارها و هدایت دیگران واقعاً لذت می‌برم. شاید به همین دلیل بود که در سیزده سالگی تصمیم گرفتم یک نمایش را کارگردانی کنم و در نهایت هم موفق شدم آن را روی صحنه ببرم.

نقش مورد علاقه:

من دوست دارم در همه‌ی سبک‌های مختلف هنری فعالیت کنم و تا به حال نمایش‌های زیادی در تئاتر با گونه‌های گوناگون مثل تجاری، کمدی، درام و مستقل روی صحنه برده‌ام. بنابراین، سبک کار برایم مسئله‌ی مهمی نیست و حضور در پروژه‌های متنوع را بسیار لذت‌بخش و جذاب می‌دانم. من آدم ریسک‌پذیری هستم و از تجربه‌های تازه استقبال می‌کنم.

علاقه به خفگی:

دوست داشتم در فیلم “خفگی” که آقای فریدون جیرانی کارگردانی کرده، بازی کنم. این فیلم از نظر من جذابیت و زیبایی خاصی دارد. اگرچه نقش ویژه‌ای در ذهن نداشتم، چون فقط دو نقش زنانه در فیلم وجود داشت، اما فضای کلی این اثر برایم تازگی داشت و خیلی توجه مرا جلب کرد.

آدم جاه طلبی نیستم:

من آدمی نیستم که دنبال هدف‌های خیلی بزرگ و سخت باشم. از زندگی و کارهایی که در همین لحظه انجام می‌دهم، راضی و خوشحالم. دوست دارم همیشه سرگرم کارهای جذاب و هیجان‌انگیز باشم و کاری کنم که دیگران از دیدن یا استفاده از کارهایم، لذت ببرند.

تدریس:

همیشه از آموزش دادن به دیگران لذت برده‌ام و تدریس برایم شغلی بسیار جذاب است. در حال حاضر، به کودکان پنج تا ده ساله، هنر بازیگری و خلاقیت یاد می‌دهم و این کار، حس خوب و دلنشینی به من می‌بخشد.

تحصیلات:

در هنرستان سوره، در رشته گرافیک تحصیل کردم و موفق به دریافت مدرک آن شدم. چون به عکاسی علاقه داشتم و همچنین به صورت عملی و تجربی، بازیگری را یاد گرفته بودم، تصمیم گرفتم برای ادامه تحصیل به سراغ رشته‌ای متفاوت در دانشگاه بروم.

دیده شدن با کوچه بی نام:

در فیلم “کوچه بی‌نام” قرار بود من نقش خواهر بزرگتر باران کوثری را بازی کنم. اما کارگردان فکر می‌کرد به خاطر اختلاف سنی ما، این نقش مناسب من نیست. اما بعداً باران به کارگردان گفت: «ستاره هفت سال از من بزرگتر است، در حالی که من و او هم‌سن هستیم.» با این توضیح، کارگردان قبول کرد و من توانستم در این فیلم بازی کنم. حتی تا نیمه‌های ساخت فیلم، بقیه فکر می‌کردند من هفت سال از باران بزرگترم، تا اینکه یک روز در حال صحبت درباره خاطرات مدرسه بودیم که حقیقت آشکار شد.

بی علاقگی به تصویر خودش:

این بازیگر درباره دلیل تمایل نداشتنش برای دیدن خود در فیلم‌ها گفت: من اصلاً دوست ندارم تصویر خودم را ببینم و همین موضوع باعث شده است کار تئاتر را بیشتر دنبال کنم. چون در بیشتر مواقع، وقتی خودم را روی صفحه می‌بینم، احساس بسیار بدی پیدا می‌کنم. وقتی تازه کارم را شروع کرده بودم و خودم را در فیلم‌ها تماشا می‌کردم، مدام با خودم فکر می‌کردم این چه صورتی و چه صدایی است؟ اما کم‌کم به آن عادت کردم. به همین خاطر است که برایم بازی در تئاتر بسیار راحت‌تر است.

توصیه به نسل های بعد:

برنامه «پیش گو» با اجرای پژمان جمشیدی از شبکه نمایش خانگی پخش می‌شد. در یکی از قسمت‌ها، ستاره پسیانی مهمان برنامه بود. پژمان جمشیدی از او پرسید: «اگر قرار باشد پیامی برای مردم آینده بگذارید و صدایتان برای آنها حفظ شود، طوری که صد سال دیگر حرف‌هایتان را بشنوند، چه توصیه‌ای به آنها دارید؟»

ستاره پسیانی در پاسخ گفت: «شاید الان که صدای من را می‌شنوید، همگی سوار سفینه‌های شخصی‌تان باشید. اما می‌خواهم درخواستی از شما داشته باشم: ما در دوره‌ای زندگی می‌کردیم که با ساده‌ترین چیزها خوشحال می‌شدیم. احتمالاً در زمان شما فناوری بسیار پیشرفت کرده و روابط میان انسان‌ها کمرنگ شده است. به همین دلیل، شاید از چیزهای کوچک به راحتی خوشحال نشوید. پس اجازه ندهید پیشرفت تکنولوژی، آن لحظات کوچک و ساده را در زندگیتان کمرنگ کند.»

اگه حال کردی این پست رو با دوستات به اشتراک بذار:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *