کاربرگ شماره ۶ درس مطالعات اجتماعی پایه ششم به همراه پاسخ
**فعالیت اول: سوالات چهارگزینهای**
1. کدام یک از موارد زیر، از ویژگیهای یک دوست خوب است؟
* پاسخ: وفاداری و رازداری
2. اگر در مدرسه بین دوستانتان اختلافی پیش آمد، بهترین کار چیست؟
* پاسخ: صحبت کردن و حل کردن موضوع با آرامش
3. کدام گزینه، یک مسئولیت مهم در قبال محیط زیست است؟
* پاسخ: حفظ پاکیزگی پارکها و جنگلها
**فعالیت دوم: کامل کردن جملات**
* ما باید در حفظ اموال عمومی مانند مدرسه و پارک بکوشیم، زیرا این اموال متعلق به همه مردم است.
* وقتی به شخص بزرگتری برخورد میکنیم، احترام گذاشتن و سلام کردن نشانه ادب است.
* کمک به افراد نیازمند و سالمندان، یک عمل پسندیده و انسانی است.
**فعالیت سوم: پرسشهای کوتاه پاسخ**
1. دو مورد از قوانین مهم راهنمایی و رانندگی را نام ببرید.
* پاسخ: رد نشدن از چراغ قرمز و بستن کمربند ایمنی در خودرو.
2. چرا باید در مصرف آب صرفهجویی کنیم؟
* پاسخ: زیرا آب یک منبع باارزش و محدود است و برای زندگی همه موجودات ضروری میباشد.
**فعالیت چهارم: درست یا نادرست**
* گذاشتن زباله در سطل مخصوص، کار درستی است. (درست)
* میتوانیم بدون اجازه وسایل دیگران را برداریم. (نادرست)
* در کارهای گروهی فقط نظر خودمان مهم است. (نادرست)
**فعالیت پنجم: پاسخ تشریحی**
به نظر شما، یک شهروند خوب چه ویژگیهایی دارد؟ دو مورد را توضیح دهید.
* پاسخ: یک شهروند خوب کسی است که به قوانین جامعه احترام میگذارد، مثلاً در صفها نظم را رعایت میکند. همچنین او به دیگران کمک میکند و در بهبود زندگی اجتماعی سهیم است.

**عنوان درس: غذاهای محلی | موضوع: یادگیری مرحلهای | پایه ششم دبستان**
در این درس، با غذاهای محلی و سنتی مناطق مختلف ایران آشنا میشویم. هر شهر و روستا در کشور ما، غذاهای مخصوص به خود را دارد که نشاندهندهی فرهنگ و آداب و رسوم آن منطقه است.
این غذاها معمولاً با مواد اولیهی تازه و در دسترس همان منطقه پخت میشوند. برای نمونه، در مناطق شمالی ایران که برنج و سبزیجات فراوان است، غذاهایی مانند مرغ ترش و میرزا قاسمی رواج دارد. در مناطق کویری نیز از گوشت و خرما در پخت غذاها بیشتر استفاده میشود.
یادگیری پخت این غذاها میتواند بسیار لذتبخش باشد. در این درس، به صورت گام به گام و با زبانی ساده، روش پخت یک غذای محلی را یاد میگیریم. با دنبال کردن مراحل به ترتیب و با دقت، میتوانید یک غذای خوشمزه و سالم آماده کنید.
هدف این است که علاوه بر آشنا شدن با فرهنگ غذایی ایران، مهارت سادهی آشپزی را نیز تمرین کنیم.
جواب کاربرگه شماره 6 مطالعات اجتماعی ششم
پاسخ برگه ۶ درس مطالعات اجتماعی پایه ششم :: غذاهای محلی
شما هم غذای معروف شهر خود و مواد اولیهای که در پخت آن استفاده میشود را بنویسید.
نام شهر خود را در قسمت پایین صفحه وارد کنید؛ برای مثال: من در شیراز زندگی میکنم. کلم پلو و …
شیراز: کلم پلو
مواد لازم: کلم، برنج، انواع سبزی و ادویهها.
گیلان: میرزا قاسمی
مواد لازم: گوجهفرنگی، بادمجان کبابشده، سیر، ادویههای مختلف و تخممرغ که همراه با برنج کته سرو میشود.
قم: آبگوشت قنبید
مواد لازم: نخود، لوبیا سفید، سیبزمینی، قنبید (نوعی سبزی محلی)، لیمو عمانی، گوجهفرنگی، گوشت، پیاز، نمک و زردچوبه.
مازندران: اکبر جوجه
مواد لازم: جوجه مرغ، رب انار و کره که همراه با برنج و سس انار میل میشود.
یزد: آش شولی
مواد لازم: ماش و شلغم یا عدس و چغندر، سبزیهایی مثل اسفناج، شوید و شنبلیله و همچنین آرد.
همدان: آبگوشت قورمه
مواد لازم: سبزی مخصوص قورمه، گوشت گوسفند، لوبیا قرمز، لیمو عمانی، پیاز داغ، تخممرغ، سیبزمینی، ماست و زردچوبه.
اردبیل: آش دوغ
مواد لازم: انواع حبوبات مانند نخود و لوبیا، سبزیهای تازه، تره و همچنین سبزیهای کوهی و محلی.
اصفهان: بریان
مواد لازم: گوشت چرخکرده گوسفند، نعنا، پیاز، زعفران و دارچین.
بوشهر: قلیه ماهی
مواد لازم: سبزی قلیه (گشنیز و شنبلیله)، ماهی جنوب، تمر هندی و ادویههای مختلف.
تهران: خورشت قیمه
مواد لازم: گوشت قرمز، رب گوجهفرنگی، پیاز داغ، لپه و لیمو عمانی.
سیستان و بلوچستان: تباهگ
مواد لازم: گوشت گوسفند یا بز که به صورت ورقهای برش داده شده، نمک، فلفل و پودر انار.
