مربای کیوی Kiwi jam
مواد لازیم :
به ازای یک کیلو کیوی ۸۰۰ تا یک کیلو گرم شکر اضافه کنید .
کیوی ها رو ابتدا به شکل دلخواهتون برش بزنید و داخل قابلمه بچینید و رویش شکر بریزید .سپس به مدت ۲۴ ساعت داخل یخچال قرارش بدید تا شکرش آب بندازد .
روی شعله گاز قرار دهید .اوایل پخت شعله بالا باشد تا به جوش بیاید و کف رویش را بگیرید .
یک ساعت با شعله خیلی کم با قل های ریز بجوشد .
تا مربا جا بیفتد . نیاز به هیچ طعم دهنده ای نیست اما میتوانید مقداری وانیل هم اضافه کنید .
ترجیحا کیوی ها رسیده باشند ولی نرم نباشند .چون زمان پخت له میشوند .در ظرف در بسته داخل یخچال نگهداری کنید.
نوش جانتون.
Ingredients:
For one kilo of kiwi, add 800 to one kilo of sugar.
First, cut the kiwis into the shape you like and place them in a pot and pour sugar on them. Then put them in the refrigerator for 24 hours so that the sugar can dissolve.
Place them on the gas stove. At the beginning of cooking, the flame should be high so that it boils and the foam on top is removed.
Boil for one hour on a very low flame with small spoons.
Until the jam sets. No flavoring is needed, but you can add some vanilla.
Preferably, the kiwis should be ripe but not soft. Because they will be crushed during cooking. Store in a closed container in the refrigerator.
Enjoy.
فال خودت رو ببین
کلیک کن تا ببینیش
