هواشناسی میزان بارش باران در پاییز 1404 را پیش بینی کرد

هواشناسی میزان بارش باران در پاییز 1404 را پیش بینی کرد

با توجه به تأثیر مستقیم شرایط جوی بر منابع آب، کشاورزی و مصرف انرژی، بررسی دقیق وضعیت دما و بارش کشور اهمیت ویژه‌ای دارد. پژوهشگاه هواشناسی کشور با انتشار تحلیل‌های دوره‌ای، به تبیین الگوهای اقلیمی در بازه‌های زمانی مشخص می‌پردازد. گزارش حاضر به بررسی وضعیت دما و بارش ایران تا نیمه دی‌ماه 1404 اختصاص دارد و به تغییرات احتمالی در الگوی آب‌وهوایی کشور پرداخته است. این اطلاعات می‌تواند در تصمیم‌گیری‌های مدیریتی و برنامه‌ریزی‌ها کاربرد مؤثری داشته باشد.

پیش بینی هواشناسی میزان بارش باران در پاییز 1404

بر اساس تازه‌ترین گزارش پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو، پیش‌بینی وضعیت دما و بارش کشور تا نیمه دی‌ماه 1404 حاکی از شرایط خاص اقلیمی در بخش‌های مختلف ایران است که می‌تواند بر حوزه‌های مختلفی چون کشاورزی، منابع آب، مصرف انرژی و حتی سلامت عمومی تأثیرگذار باشد.

پاییز خشک در انتظار است

در زمینه بارش، به‌طور کلی انتظار می‌رود میانگین بارندگی در فصل پاییز 1404 در سطح کشور در محدوده نرمال بلندمدت قرار گیرد. این یعنی میزان بارش‌ها در اغلب مناطق کشور، مطابق با آن‌چه در سال‌های گذشته در همین بازه زمانی تجربه شده، خواهد بود.

با این حال، در نوار شمالی کشور شامل استان‌های گیلان، مازندران و گلستان، همچنین بخش‌هایی از شمال‌غرب کشور، احتمال کاهش بارندگی در دی ماه نسبت به حد معمول وجود دارد. چنین وضعیتی می‌تواند بر منابع آبی این مناطق، که وابستگی زیادی به بارش‌های فصلی دارند، تأثیر بگذارد و زمینه‌ساز کمبود آب در ماه‌های پیش‌رو شود.

از سوی دیگر، الگوی دمایی کشور نیز روندی افزایشی را نشان می‌دهد. در بخش‌هایی از شمال‌شرق، شمال‌غرب و امتداد زاگرس، دمای هوا ممکن است بین ۱ تا ۲ درجه سلسیوس بالاتر از میانگین بلندمدت ثبت شود. این در حالی است که سایر مناطق کشور نیز بین نیم تا یک درجه افزایش دما را تجربه خواهند کرد قایل توجه است که این تغییرات در پاییز موجب  آغاز سرما و یا تاخیر در بارش های زمستان شود.

شروع دیرتر زمستان

با توجه به هوای پیش بینی شده دی ماه میتوان گفت حتی ممکن است در مقایسه با سال های پیش به‌عنوان یکی از گرم‌ترین ماه های زمستان اخیر شناخته شود که این مسئله علاوه‌ بر افزایش فشار بر شبکه مصرف برق (به‌ویژه در مناطق جنوبی که همچنان از وسایل سرمایشی استفاده می‌شود)، می‌تواند بر الگوی بارش‌های زمستانی نیز تأثیرگذار باشد و آغاز فصل سرد را با تأخیر همراه کند.

کارشناسان هواشناسی توصیه می‌کنند تا برنامه‌ریزی دقیق‌تری در زمینه مدیریت منابع آبی و کشاورزی صورت گیرد، چرا که کاهش نسبی بارندگی در مناطق پرجمعیت شمالی و افزایش دما در نقاط مختلف کشور در دی ماه ممکن است بر بهره‌وری کشاورزی، ذخایر سدها و همچنین سلامت عمومی مردم، به‌ویژه گروه‌های حساس، اثر بگذارد.

با توجه به تداوم تغییرات اقلیمی در سال‌های اخیر، پایش مداوم شرایط جوی و آمادگی برای مواجهه با شرایط غیرعادی آب‌وهوایی، بیش از هر زمان دیگری اهمیت یافته است.

 

اگه حال کردی این پست رو با دوستات به اشتراک بذار:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *